2018 Web Tasarım Trendleri

2018 Web Tasarım Trendleri

Kim bilebilirdi ki dijital dünyanın bu kadar gelişeceğini ve neredeyse her işin artık internetten yapılabileceğini? Ve zaman geçtikçe de dijital dünya hızını alamadan daha da ileri boyutlara taşınıyor. Peki biz web dünyasının merkezinde çalışanlar, ekmeğini web tasarım , e-ticaret siteleri, sosyal medya danışmanlığı, seo danışmanlığı yaparak kazananlar takip ediyor muyuz yeni trendleri? Her geçen gün sıradanlıktan uzaklaşarak tasarlanıyor tüm web siteleri. Daha hayal dünyasına uygun, daha illustasyon ögeler, daha sıradışı nesneler ve görseller. Evet evet 2018 Web Tasarım trendlerinden bahsediyorum? Hadi ayrıntısıyla devam edelim neler varmış 2018 Web Tasarım Trendlerinde?

CANLI RENKLERDE TASARIMLAR

Tasarımlarda artık daha canlı tabiri caizse neon tonlarda bile:) renk kullanımı başlamıştır. Özellikle birbirleriyle uyumlu renk skalaları oluşturulmakta ve menülerden fotoğraf üzerindeki farklı butonlara, yazı renklerine kadar bu uyum karşımıza çıkmaktadır.

Tasarımlarda artık daha canlı tabiri caizse neon tonlarda bile? renk kullanımı başlamıştır. Özellikle birbirleriyle uyumlu renk skalaları oluşturulmakta ve menülerden fotoğraf üzerindeki farklı butonlara, yazı renklerine kadar bu uyum karşımıza çıkmaktadır.

Canlı Renklerde Tasarım

TAM EKRAN GÖRSEL KULLANIMI

Bir web sitesi ile ilk tanışma anınız ilk aşkınızla karşılaşma anınız kadar olmasa da akılda kalıcıdır? Tabi bu web sitesi hafızanızda güzel bir yer edindiyse. Genel olarak artık tam ekran görseller kullanılarak hazırlanan slider alanları Bootstrap’te kullanılan “container-fuid” kavramı tasarlanmaktadır. Böylece kullanılan görsele veya videoya da bağlı olarak eski nesil sitelere göre kullanıcı dikkati daha da yoğunlaşmaktadır.

Tam Ekran Görsel

KARŞILAŞTIRMALI EKRANLAR

2018 web tasarım trendlerinde bölünmüş ekranlar da daha göz alıcıdır. Karşılaştırmalı ürünler, renk kombinasyonları ile yan yana uyumla geçen fotoğrafar karşımıza çıkmaktadır.

Grid

FOTOĞRAFLARIN YERİNİ SİNEMAGRAFLARIN ALMASI

Fotoğrafardan bahsetmişken gif ve sinemagrafara da değinmek isteriz. Güzel bir fotoğrafın albenisi ne kadar çoksa eğlenceli gif ve sinemagrafarın da ne kadar cezbedici olduğunu söylemek hiç de yanlış olmayacaktır. Sosyal medyada da oldukça beğeni sağlayan gif ve sinemagrafar neden web sitelerinin en dikkat çekmek istediğiniz alanlarında yer almasın ki?

Fotoğraf yerine sinemagraflar

CTA(CALL TO ACTION) BUTONLARI

Call to action yani Türkçeleştirilmiş hali ile Eylem Çağrısı anlamındaki butonlar hem masaüstü ekranlarda hem de web sitesinin mobil versiyonunda sürekli aktif olmalıdır. Teklif al, Hemen ara, Şimdi satın al, Rezervasyon yaptır, Ücretsiz deneyin, Acele edin gibi kullanıcının dikkatini çekici CTA (call to action) butonları tasarlanmalıdır ve sürekli kullanıcının görebileceği bir alanda yer almalıdır. Web tasarımınızın renklerine uyumlu fakat hemen kullanıcının dikkatini çekecek neon renkler kullanıcı da size ulaşma isteği uyandıracaktır.

Ücretsiz Deneyin

KULLANICI DOSTU ÖZEL TASARIMLI MENÜLER

Özel tasarımlı menülerden kastımız aslında karmakarışık hale gelmiş kullanıcıyı adres ararken yanlış sokaklara sapmasına neden olan menüler değil elbette ki. Kullanıcı veya müşteriniz sitede hangi alana gitmek istediğini biliyorsa menüler bunu zorlaştırmak yerine kolaylaştırmalıdır. Yine call to action butonları ile kullanıcını yönlendirmeniz herkesi memnun edecektir.

Menü

FARKLI FONTLAR

Web sitelerinde kullanacağınız farklı fontlar yazılarınızın okunmasını daha eğlenceli hale getirecektir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta fontların okunabilirliği ve Türkçe siteler için TR font ailesinden olmalıdır. Dikkat çekmek istediğiniz ara kelimeler için de genel fontunuza uyumlu farklı fontlar kullanırsanız amacınıza ulaşmanız kolaylaşır.

Fonts

ARA MANŞETLERDE TİPOGRAFİ

Kreatif tasarımlı tipografler kullanıcıyı etkilemekte, verilmek istenen mesaj dolaylı olarak zekice anlatılmaktadır. Özellikle ara manşetlerde kullanılan dağınık yapılı tipografler tasarımınızı özelleştirir.

tipografi

UZUN İÇERİKLER

2018 web tasarım trendleri arasında uzun içerikleri de görebilirsiniz. Uzun içerik olması saçma ve boş içerikler olacak anlamına gelmiyor. Hem bilgi içeren hem akıcı bir o kadar da SEO uyumlu içeriklerden bahsedebiliriz :) Neticede uzun içerik yazayım kaygısı taşımadan yazılan sohbet kıvamında akıcı yazılar eminim ki herkesi daha çok etkileyecektir.

Uzun İçerikler

CANLI SOHBET

Sosyal medya sayesinde herkes herkese ulaşabilir durumda. Hiç tanışamayacağınızı, sesinizi duyuramayacağınızı düşündüğünüz ünlü birine bile sosyal medya sayesinde kolayca ulaşabiliyorsunuz artık. Peki hizmet almak istediğiniz frmalara anında canlı sohbet ile neden ulaşamayasınız. 2018 web tasarım trendleri arasında bence en güzel ve en faydalı konulardan birisi de bu. Tabi bu müşteri için de muhatap olduğu frma için de oldukça avantajlı bir durum. Çünkü canlı sohbet sayesinde hiç beklemediğiniz bir anda müşteri yakalayabilme imkanına sahipsiniz. Tabi müşteriler de online olunan zaman diliminde hemen sorunlarına çözüm bulabilmekte.

Canlı Sohbet

MOBİL UYUM

Son yıllarda hayatımızın her alanında bizimle yaşayan akıllı telefonlarımızla her siteye tabi ki rahatlıkla girebilmeliyiz. Bu aslında sadece 2018 yılı için değil akıllı telefonları hayatımıza aldığımızdan beri devam eden bir trend. Ama yine de web sitelerinin mobil uyumlu olmasının her zaman bir trend olduğunu hatırlatmakta fayda var diye düşündük :)

Mobil Uyum